Gå direkt till innehåll
Kung Markatta nominerat till Sveriges grönaste varumärke 2022
Kung Markatta nominerat till Sveriges grönaste varumärke 2022

Pressmeddelande -

Kung Markatta nominerat till Sveriges grönaste varumärke 2022

Ekologiska matvarumärket Kung Markatta blev Sveriges grönaste varumärke 2021, när konsumenterna fick välja. Även i år nomineras Kung Markatta som en av finalisterna i sin bransch, i en rankning från Differ.

Utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke delas ut årligen sedan 2008 av strategikonsultbolaget Differ. Svenska konsumenters bedömningar ligger bakom utmärkelsen och Kung Markatta blev 2021 utsett till ”Sveriges grönaste varumärke” i kategorin ”Matproducerande bolag”. Detta var ett välkommet kvitto på många års målmedvetet hållbarhetsarbete. Nu är Kung Markatta nominerad som en av finalisterna i år igen! Varumärket har drivits med en passion för hållbarhet, smakrikt och grönt ända sedan det startades 1983.

- Vi är så stolta och glada för att nomineras i år igen! Vi arbetar passionerat med hållbarhet, det genomsyrar allt vi gör i arbetet att ta fram nya produkter, hur råvarorna odlas ekologiskt med omsorg om biologisk mångfald, till transporterna som är klimatkompenserade. Eftersom hela vårt sortiment är ekologiskt är vi otroligt glada att vårt arbete uppmärksammas, säger Anna Lindholm, varumärkesansvarig för Kung Markatta.

    Utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke baseras på en årlig undersökning av Differ där drygt 1 000 personer i åldrarna 15-75 år får besvara frågor kring miljö och hållbarhet samt ge sin syn på varumärken i nio utvalda branscher: apotek, bank, bilar, dagligvaruhandel, energi, kläder, nyproduktion av bostäder, snabbmat och transport.

    Relaterade länkar

    Ämnen


    Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och skönhet för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln. Bland våra varumärken hittar du bland annat Probi, Eskio-3, Blutsaft, Friggs, Kung Markatta, Earth Control, Gainomax, Swebar och Urtekram Beauty.

    Relaterat innehåll