Gå direkt till innehåll
Nyhet från Friggs: Glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön

Pressmeddelande -

Nyhet från Friggs: Glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön

Den internationella gröna trenden är på stark frammarsch och har nu kommit till knäckebrödshyllan i Sverige. Att baka in grönsaker i knäcke är ett smart och enkelt sätt att få i sig lite mer grönsaker. Nu lanserar Friggs tunna och krispiga knäcke med grönsaker och superfrön i två goda smaker; Tomat & Sesamfrö och Spenat & Svart sesamfrö. De är bakade på majs- och bovetemjöl vilket gör dem glutenfria. Finns i hyllan för knäckebröd i butiker över hela landet från och med oktober 2016.

Utbudet av vegetariska produkter i svenska matbutiker ökar för varje dag och många går över till en mer grönsaksbaserad kost, både av hälsoskäl och omsorg om vår miljö. I Friggs knäckebröd med grönsaker är det tomat respektive spenat som lyfts fram tillsammans med nyttiga superfrön. Grönsakerna i de nya knäckebröden ger en extra god smak vilket gör dem goda att äta som de är. De passar också fint med pålägg eller till ostbrickan och tapenade.

Kombinationen grönsaker och superfrön i Friggs nya tunna knäcke ger både god smak och härlig energi. Den lite mindre, behändiga förpackningen är dessutom lätt att ta med för den som vill ha ett nyttigt och enkelt mellanmål under dagen eller innan träning”, säger Petra Månsson, varumärkeschef Friggs.

Vid utvecklingen av Friggs nya knäcke har det varit fokus på kort ingredienslista och naturliga råvaror. Smaken Tomat & Sesamfrö innehåller bovete- och majsmjöl, tomat samt superfröna linfrö, sesamfrö och solrosfrö. Spenat & Svart sesamfrö innehåller bovete- och majsmjöl, spenat samt sesamfrö och solrosfrö.

Friggs serie glutenfritt knäcke med superfrön bakat på bovete- och majsmjöl lanserades för första gången våren 2016, då i smakerna Chia & Vallmofrö samt Sesam & Linfrö.


Pris: Rekommenderat pris i butik för Friggs nya knäcke med grönsaker och superfrön är 25,90 kronor.

För mer information, vänligen kontakta: Petra Månsson, Friggs,
petra.mansson@midsona.se,
0725 88 33 65

För produktprover samt pressbilder, vänligen kontakta: Liza Skoglund,
liza@bystrombalodis.se,
0723 50 92 22

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom kost och hälsa, sportnutrition, supermat och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Relaterat innehåll