Gå direkt till innehåll
Friggs glutenfria  knäcke  med Spenat & Svart sesamfrö utnämnd till "Årets bästa hälsomat"

Pressmeddelande -

Friggs glutenfria knäcke med Spenat & Svart sesamfrö utnämnd till "Årets bästa hälsomat"

Friggs glutenfria knäcke med Spenat & Svart sesamfrö har av tidningen MåBra fått utmärkelsen Årets bästa hälsomat, vilket omnämns i MåBra nr1, 2017.

Juryns motivering lyder:
”Mycket näringsrik och mycket spenat, hela 30 procent (var tredje knäckemacka du äter är ren spenat!) och därför mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Vi säger bara: mums!”

Den internationella gröna trenden är på stark frammarsch och har kommit till knäckebrödshyllan i Sverige. Att baka in grönsaker i knäcke är ett smart och enkelt sätt att få i sig lite mer grönsaker.

”Kombinationen spenat och superfrön i Friggs tunna knäcke ger både god smak och härlig energi. De går bra att äta både med eller utan pålägg. De passar också fint till ostbrickan och tapenade. Den lite mindre, behändiga förpackningen är dessutom lätt att ta med för den som vill ha ett nyttigt och enkelt mellanmål under dagen eller innan träning” säger Petra Månsson, varumärkeschef för Friggs.

Vid utvecklingen av Friggs knäcke med Spenat & Svart sesamfrö har det varit fokus på kort ingredienslista och naturliga råvaror. Knäcket innehåller bovete- och majsmjöl, spenat samt sesamfrö och solrosfrö.

Friggs serie glutenfria knäcke med superfrön bakat på bovete- och majsmjöl lanserades för första gången våren 2016, då i smakerna Chia & Vallmofrö samt Sesam & Linfrö. Under hösten 2016 lanserades även knäcket i smaken Tomat och Sesamfrö.


För mer information, vänligen kontakta:
Petra Månsson, Friggs, petra.mansson@midsona.se, 0725 88 33 65

För produktprover samt pressbilder, vänligen kontakta:
Moa Abrahamsson, moa@bystrombalodis.se, 0707 91 20 00

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom kost och hälsa, sportnutrition, supermat och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Relaterat innehåll