Gå direkt till innehåll
Kung Markatta: Vi har ekologiskt i vegohyllan!

Pressmeddelande -

Kung Markatta: Vi har ekologiskt i vegohyllan!

”Varför är det så svårt att hitta ekologisk vegomat?” undrar Naturskyddsföreningen i ett upprop till Sveriges största producenter av vegetarisk mat. Vi på Kung Markatta undrar också - att det ska vara bra för planeten bestämde vi oss för redan vid starten 1983. Hos oss hittar ni biffar, tofu, tempeh och annan växtbaserad mat som till hundra procent är ekologisk. Bra för jorden, den biologiska mångfalden och alltid med en riktigt god smak.

Under parollen #byttilleko samlar Naturskyddsföreningen in namnunderskrifter för att förmå de fem största producenterna av vegetarisk mat att ta fram ekologiska alternativ. ”Att äta mer vegetariskt gör stor skillnad för klimatet och människors hälsa. Men det är lika viktigt att välja ekologiskt för att bromsa förlusten av biologisk mångfald, stoppa övergödningen, minska spridningen av skadliga kemikalier och hejda utarmningen av våra jordar.” skriver Naturskyddsföreningen.

För oss på Kung Markatta har ekologiskt varit en självklarhet ända sedan vi grundades och vi tar i rask takt fram nya vegetariska och veganska rätter som är så goda att även inbitna köttätare ska uppskatta dem.

- Vi vill underlätta för konsumenter att tillaga och njuta av en vegetarisk, hälsosam och god måltid, som är enkel att tillaga! Vi kompromissar aldrig på att alltid vara ekologiska, säger Anna Lindholm, Nordic brand manager för Kung Markatta.

    Sveriges grönaste varumärke

    Tempeh på kikärtor, solrosburgare, ärtbiffar, tofu- och seitanburgare är bara några av alla nya vegetariska alternativ som har lanserats det senaste året. Därutöver finns ytterligare drygt 200 ekologiska produkter i sortimentet med alltifrån linspasta till jordnötssmör och rödbetsjuice.

    Tidigare i år utsågs Kung Markatta till Sveriges grönaste varumärke i en undersökning av Differ. Nu räknar Anna Lindholm med att ännu mer eko-vego från Kung Markatta hamnar på butikshyllorna framöver.

    - Vi har idag ett brett sortiment och kommer med flera spännande och innovativa nyheter under 2022. Så till konsumenterna vill vi säga, fråga gärna efter ekologiskt nästa gång du är och handlar. Då blir det lättare för alla som vill äta mer växtbaserat och eko!

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

    Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

    Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

    Relaterat innehåll