Gå direkt till innehåll
Kung Markatta ett av Sveriges starkaste varumärken

Pressmeddelande -

Kung Markatta ett av Sveriges starkaste varumärken

Ekologiska matproducenten Kung Markatta är ett av Sveriges starkaste varumärken. I undersökningen Evimetrix Swedish Brand Award knep Kung Markatta en hedrande tredjeplats i tuff konkurrens bland 32 bedömda dagligvarumärken.

- Konsumenter vet att vi alltid är ekologiska, har naturliga ingredienser och är klimatsmarta. Något vi ser att allt fler efterfrågar, säger Anna Lindholm, Nordic brand manager för Kung Markatta.

Varje år utser Evimetrix Sveriges starkaste varumärken i undersökningen Swedish Brand Award. Den bygger på två beståndsdelar där konsumenter får bedöma Nöjd Kund Index (NKI) och kännedom. Kung Markatta kom på en fin tredjeplats i sin kategori.

Även Sveriges grönaste varumärke

Tidigare i år utsågs Kung Markatta även till Sveriges grönaste varumärke i sin bransch i en undersökning av Differ.

- Det känns fantastiskt kul med de här utmärkelserna och ett bevis på att vi gör rätt saker båda vad gäller kommunikation och sortiment, säger Anna Lindholm på Kung Markatta.

För att få en bra placering i Evimetrix Swedish Brand Award krävs att konsumenter både känner till varumärket och är nöjda med det. Polarbröd, Wasabröd och Kung Markatta fick de tre översta platserna i rankningen av dagligvarumärken.

- För varumärkena i dagligvarukategorin är det kvalitet och förtroende som är de viktigaste aspekterna för att bygga hög nöjdhet bland kunderna, säger Peter Wissing som är ansvarig för undersökningen på Evimetrix.

Tuff konkurrens

Övriga varumärken som ingick i kategorin var 7-up, Arla, Barilla, Coca Cola, Fanta, Fazer, Fontana, Garant, Gillette, Hönö, ICA I love eco, Klövermjölk, Lambi, Loranga, Lotus, Milbona, Norrmejerier, Pepsi, Pågen, Risenta, Serla, Skogaholm, Skånemejerier, Sprite, Valio, Zeta, Zingo och Änglamark.

Evimetrix Swedish Brand Award täcker i år totalt ca 400 varumärken i 35 kategorier.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen. Läs mer här.

Relaterat innehåll