Gå direkt till innehåll
Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta

Pressmeddelande -

Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta

Kung Markatta lanserar nu tre ekologiska nötsmör - mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör gjorda på enbart sötmandlar, hasselnötter och cashewnötter av finaste kvalitet. Nötsmören innehåller inga som helst tillsatser utan består endast av varsamt rostade och finmalda nötter och mandlar och inget annat. De är ljuvliga att använda i bakning, på smörgåsen eller till efterrätten. De är dessutom godkända av föreningen Äkta vara och är således märkta med Ä-märket.

Att nötter är både goda och nyttiga är ingen nyhet. Men det är först på senare tid som efterfrågan av förädlade nötprodukter ökat, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör. – Man har helt enkelt upptäckt flera nya användningsområden, säger Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta. De passar bra till bakverk och efterrätter. Men även en gryta kan smaksättas med nötsmör. Ett annat användningsområde är i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter.

Tre nya produkter ingår i serien som kommer ut i butik v.19. Sedan tidigare har Kung Markatta i samma segment sina härliga och mycket uppskattade jordnötssmör – med och utan salt samt American style.

De nya nötsmören består alla av enbart varsamt rostade nötter respektive mandlar. – Vi har inte ens tillsatt salt eftersom vi vill att konsumenten själv ska kunna välja om man vill ha salt eller inte, menar Ingrid Herdmo. Produkterna har blivit godkända av föreningen Äkta vara och är märkta med Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser.  

Mandelsmör: En rund ljuvlig smak från ekologiska sötmandlar. De varsamt rostade mandlarna har fått behålla den näringsrika hinnan vilket ger en rustikare upplevelse med mer fibrer. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är. Ca pris: 38kr för 180g.

Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna med den typiska nötsmaken ger de flesta bakverk ett lyft. Även dessa varsamt rostade nötter har fått behålla den näringsrika hinnan. Ca pris: 52kr för 180g.

Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter som rostats varsamt. En mild rund smak som passar perfekt i smoothies och glass. Ca pris: 52kr för 180g.

För mer information, kontakta:
Ingrid Herdmo, Produktchef, 019-30 73 14, ingrid.herdmo@kungmarkatta.se
Hemsida: www.kungmarkatta.se Här finns också högupplösta bilder på hela sortimentet
Facebook: Kung Markatta 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 150 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 188 miljoner (2010) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro Soya, Green & Black’s och Schär

Relaterat innehåll