Gå direkt till innehåll
Tips för en smart ny start

Pressmeddelande -

Tips för en smart ny start

Känner du att byxlinningen stramar och skjortknapparna blivit svårare att knäppa efter sommarens grillkvällar och besök i glasskiosken? Vill du tillbaka till trivselvikten utan att banta? Då kanske en Naturdiet shake om dagen som lunch är precis vad du behöver.

Under våren har Naturdiet med hjälp av YouGov undersökt inställningen till måltidsersättningar hos två fokusgrupper med konsumenter.  Den ena gruppen hade erfarenhet av att använda måltidsersättningar och en annan grupp hade provat andra dieter. En uppfattning som kom fram var att man bör ersätta alla måltider med måltidsersättningar – att det är allt eller inget som gäller. Detta upplevdes som svårt att kombinera i vardagen. Det förekom också associationer mellan måltidsersättningar och pulverdieter som enda alternativet.

Flexibilitet för individuella lösningar
Visst finns det pulver för dem som så önskar men shakes, smoothies och bars erbjuder stora variationsmöjligheter för konsumenten att blanda efter individuella behov och förutsättningar. Naturdiet är lika relevant för den som vill byta ut en enstaka måltid för att hålla vikten som för den som vill byta ut flera eller alla måltider för att gå ner i vikt eller få en snabb start på en viktminskning. Hur man än väljer kan man vara säker på att kroppen får allt den behöver av vitaminer och mineraler – men väldigt lite kalorier.

Nu med ännu mindre socker
För många konsumenter är ett lågt sockerinnehåll mycket viktigt vid sidan om kaloriinnehållet. Därför har vi sänkt sockerinnehållet i vår shakes med 40 procent utan att göra avkall på smaken. När SIK i våras testade den nya shaken mot den gamla varianten föredrog hela 60 procent den nya i en blindtest dvs utan att de kände till det nya lägre sockerinnehållet. Bland dem som föredrog den gamla smaken ändrade hälften sina preferenser när de fick information om det lägre sockerinnehållet. 

Inget krångel
En diet får inte vara krånglig att följa. Smidighet, snabbhet och bekvämlighet prioriterades av konsumenterna i våra fokusgrupper.  Man vill inte lägga tid på planering, tillagning eller måltiderna i sig.

Naturdiet shakes fyller dessa krav – bara att skaka och dricka. De är enkla att hitta i de flesta livsmedelsbutiker, lätta att ha med sig och har skruvkork om man inte vill dricka allt på en gång. Varje shake innehåller bara 150 kcal trots att det är en fullvärdig måltid. 

Naturdiet – ett smart recept

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom hälsolivsmedel, teer, kosttillskott, viktkontroll och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.