Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Till alla känsliga magar - Friggs Naturdiet nu som laktosfritt

Önskar du gå ner i vikt, behålla din vikt eller bara hitta ett snabbt sätt att få i dig näring en stressad dag, då är Friggs Naturdiets måltidsersättare något för dig.  Nu lanserar Friggs marknadens första laktosfria viktprodukter; en shake och en smoothie. Hela 1,3 miljoner* personer är idag laktosintoleranta, men det har tidigare saknats alternativ för denna grupp.

Naturdiet är Sveriges mest köpta viktprodukt** och intresset för produkter som kan hjälpa till att behålla eller minska vikten ökar konstant. Fram tills idag har det saknats laktosfria alternativ, detta trots att drygt 1,3 miljoner (14 %) av Sveriges befolkning är laktosintoleranta och många utöver dem har känsliga magar.

– För oss var detta ett självklart steg. Det generella utbudet av laktosfria produkter i mejerihyllan ökar, samtidigt som kravet på att hålla sig i form är mer aktuellt är någonsin. Nu kan vi, som första aktör, erbjuda viktprodukter även till de som är laktosintoleranta, säger Lisa Malmsten, produktchef för Naturdiet i Sverige.

Naturdiets laktosfria nyheter

Naturdiet är en måltidsersättare för viktkontroll. Samtliga produkter är näringsmässigt kompletta, och kan ersätta en eller flera måltider. Friggs Naturdiet erbjuder över tjugo produkter i form av drinkmixar, shakers, smoothies och bars, som alla finns i en rad olika smaker. Nu lanseras Naturdiet Free som är helt laktosfria. Initialt kommer en shake och en smoothie i två helt nya smaker. Nyheterna lanseras i butik i v.3, 2012.  

Nyheterna är:

Naturdiet Free Shake: Shaken är helt laktosfri och innehåller 180 kalorier. Är en VLCD (Very Low Calorie Diet) produkt.

Smak: Choco Fudge

Rekommenderat pris: 27 kronor, 330 ml.

Naturdiet Free Smoothie: Smoothien är helt laktosfri och innehåller 200 kalorier. Den har högt fiber- och proteininnehåll samt extra tillsatta antioxidanter. Är en LCD (Low Calorie Diet) produkt.

Smak: Red Berries

Rekommenderat pris: 23 kr , 330 ml.

 

* Källa: Siffran 14 % är hämtad från en doktorsavhandling vid Örebro Universitet (2010) och antal invånare i Sverige är hämtade från SCB, 30 september 2011. http://www.oru.se/Arkiv/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv1/2010/Laktosintolerans-vanligare-an-man-hittills-trott/

Enligt Livsmedelsverket är 4-10 % av Sveriges befolkning laktosintoleranta www.slv.se

 ** Källa: Nielsen DVH inkl.Hard Discount RULL Helår W1611.

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning och hygien för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.