Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Succé för miljövänliga bambutandborstar - Midsona och The Humble Co i nytt samarbete

Företaget The Humble Co har gjort en enorm succé med sina miljövänliga tandborstar av bambu. Nu tar det snabbväxande bolaget hjälp av Midsona för all distribution till butiker i Sverige.

- Vi vet att Midsona har tagit väl hand om de varumärken de har under sina vingar. För oss innebär samarbetet en chans att expandera ytterligare, säger försäljningschef Oskar Holmblad på The Humble Co.

På volontärresor runt om i världen såg den svenske tandläkaren Noel Abdayem hur utslitna tandborstar och andra sopor av plast flöt upp i drivor på stränderna, samtidigt som invånarna själva ofta saknade tandborstar. Han bestämde sig för att börja tillverka det miljövänliga alternativet Humble Brush; nedbrytbara tandborstar av FSC-märkt bambu.

I dag säljs tandborstarna från The Humble Co i ett trettiotal länder och den första maj övertar Midsona distributionen av tandvårdsprodukterna i Sverige, inklusive alla butiksaktiviteter.

- Det är spännande produkter, så det känns roligt att vi får det här förtroendet. Humbles vision, att vara ödmjuk mot både planeten och varandra, stämmer väl överens med Midsonas filosofi, säger Tina Strid, brand manager för Humble hos Midsona.

Utöver att tillverka tandvårdsprodukter har The Humble Co nämligen ett ambitiöst välgörenhetsprojekt för att förbättra tandhälsan hos barn i utvecklingsländer. Varje år går 3-5 procent av intäkterna till The Humble Smile Foundation.

- Vi fokuserar på preventiv tandvård och beteendeförändring genom att utveckla hälsosamma vanor bland utsatta barn. Vi vill att den sociala hållbarheten ska genomsyra hela vår verksamhet, säger Oskar Holmblad.

I dag omfattar sortimentet från The Humble Co bland annat tandborstar för barn och vuxna, tandkräm och tuggummin. Produkterna säljs i både dagligvaruhandel, apotek, hälsofackhandel och e-handel.

Relaterade länkar

Ämnen


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.