Gå direkt till innehåll
Snabbare läkning med Compeed munsårsplåster

Pressmeddelande -

Snabbare läkning med Compeed munsårsplåster

Så här i förkylningstider är det extra vanligt att drabbas av munsår. Visste du att Compeeds munsårsplåster både skyndar på läkningen och gör såret mindre synligt? Det skapar också en virussköld som minskar risken att föra smittan vidare. 

Munsår kallas även för förkylningsmunsår just för att de ofta bryter ut när man har en förkylning och immunförsvaret är påverkat. Munsåret beror dock inte på förkylningen i sig, utan orsakas oftast av ett vanligt virus kallat herpes simplex som cirka 75% av alla vuxna bär på. Den som drabbas vet att det både kan svida, göra lite ont och bli svullet vid munsåret.

Snabb lindring av munsåret

Men det finns snabb och enkel hjälp att få. Compeed Munsårsplåster med hydrokolloidteknologi innehåller en aktiv gel som både snabbar på läkningen och undviker att en sårskorpa bildas. Helst ska du börja använda det så snart du börjar känna den stickande känslan av att ett munsår är på väg - plåstret börjar verka från första stund och fortsätter genom alla steg för att undvika att munsåret blir värre.

Håller uppemot 12 timmar

- Compeed munsårsplåster är den optimala hjälpen mot munsår, speciellt i dessa pandemitider eftersom plåstret håller uppemot tolv timmar. Det innebär att du inte behöver vidröra munnen lika ofta som vid påförandet av en kräm eller gel, säger Jenny Evertsson, Nordic brand manager för Compeed.
Den diskreta designen på plåstret innebär att såret syns mindre och det går till exempel att ha läppstift utanpå. Plåstret skyddar samtidigt munsåret och skapar en virussköld som minskar risken att det sprider sig. Hydrokolloidteknologin skapar helt enkelt en optimal bakteriefri läkningsmiljö som förebygger sårskorpor och att munsåret sprids.

Då bryter munsåret ut

Viruset herpes simplex ligger vilande i kroppen och det finns några vanliga orsaker till att det bryter ut och skapar munsår:

  • Kyla eller värme
  • Förkylning (eller annat som påverkar immunförsvaret)
  • Solljus
  • Stress
  • Menstruation

Compeed Munsårsplåster säljs på alla apotek och i Coopbutiker.

Källor: 1177, Kry.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och skönhet för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln. Bland våra varumärken hittar du bland annat Probi, Eskio-3, Blutsaft, Friggs, Kung Markatta, Earth Control, Gainomax, Swebar och Urtekram Beauty.

Kontakter

Jenny Evertsson

Jenny Evertsson

Nordic brand manager Friggs & Yogi