Gå direkt till innehåll
Naturliga tips för dig med pollenallergi

Pressmeddelande -

Naturliga tips för dig med pollenallergi

Täppt i näsan, nysattacker och kliande röda ögon- är du en av dem som nu upplever en tuff tid p.g.a. pollenallergi? Du är inte ensam. Enligt Astma – och allergiförbundet lider ca 20 % av befolkningen av pollenallergi. Förekomsten är ännu högre bland ungdomar vilket gör pollenallergi till ett växande problem.

Vanligast är allergi mot björk och mot gräs. Förekomsten av björkpollen når sin kulmen under en relativt väl avgränsad period på våren. Gräs, som förekommer i många olika sorter, både vilda och odlade, blommar under en lång tid. Gräspollensäsongen sträcker sig därför från maj ända fram till hösten.

Just nu är gräsblomningen i full gång i södra och mellersta Sverige. En vår som varit både fuktig och varm har skapat utmärkta förutsättningar för gräsens tillväxt och utveckling.  Pollenprognoserna rapporterar höga till mycket höga halter av pollen och innebär därför hög risk för pollenallergikerna.

Att undvika pollen är lättare sagt än gjort. Men det finns trots allt mycket man kan göra för att minska besvären - genom att tänka sig för, lyda goda råd och medicinera vid behov. Hemsidor från bland annat Astma- och allergiförbundet ger råd och genom att följa pollenprognoserna kan man planera sina aktiviteter och medicinera efter pollenförekomsten.

Ett tips för lindring är att regelbundet skölja bort pollen från näsan och ögonen. Mindre pollenbelastning ger helt enkelt mindre besvär med allergi och minskar behovet av medicinering.

DROP-it ögondroppar och Renässans Naturell Nässpray är två produkter som är enkla att ta med sig överallt för att ha till hands vid behov. De är helt naturliga produkter som är skonsamma och kan användas obegränsat, av alla. Ögondropparna är hygieniska endospipetter med saltlösning som har samma salthalt som tårvätskan. Nässprayen innehåller också fysiologisk saltlösning, i praktisk sprayförpackning som är enkel att spraya i näsan för att skölja nässlemhinnan. 

DROP-it och Renässans Naturell Nässpray är medicintekniska produkter som kan köpas på apotek. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom hälsolivsmedel, teer, kosttillskott, viktkontroll och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.