Följ Midsona Sverige AB

Midsona Foodservice hyllar den veganska semlan

Pressmeddelande   •   Feb 11, 2021 13:30 CET

”Stans bästa semla” finns i Mjölby och är vegansk! Foto: Open New Doors

”Stans bästa semla” finns i Mjölby och är vegansk! Som en hyllning till vegansemlan har Midsona Foodservice beställt 100 semlor från vegankaféet Open New Doors, som ska skänkas till två avdelningar på Universitetssjukhuset i Linköping och ett äldreboende i Mjölby kommun fredagen den 12 februari.

Open New Doors är vegankaféet i Mjölby som två veckor i rad toppat tävlingen ”Stans bästa semla”. Eftersom kaféet dessvärre inte fick möjlighet att koras till segrare i tävlingen, pga att de bakats på enbart växtbaserade ingredienser, vill Midsona Foodservice med denna gest hylla den veganska semlan.

Midsona Foodservice uppmuntrar matlagning och bakning med bra råvaror med omtanke för miljö och klimat. Därför väljer Midsona Foodservice att ge Open New Doors sitt rättmätiga pris och köpa 100 semlor av kaféet.

  • För oss på Midsona Foodservice är bra mat baserad på råvaror med låg miljö- och klimatpåverkan och helt utan onödiga tillsatser. Vi anser att Open New Doors bevisat att bra mat också smakar bäst. Därför vill vi hedra deras bakverk och stödja deras arbete genom att köpa 100 semlor som vi skänker till 2 avdelningar på Universitetssjukhuset i Linköping och ett äldreboende i Mjölby kommun, säger Ted Wendt, Nordisk affärsområdeschef för Foodservice på Midsona.

Om Midsona Foodservice

Midsona Foodservice arbetar för en hälsosammare värld genom att inspirera till kulinarisk och hållbar växtbaserad matlagning. Ingredienser från Midsona Foodservice ger dig en garanti om att den maträtt som serveras framför din gäst är i framkant för en sundare matkultur både för gästen men också för den värld vi lever i. Midsona Foodservice arbetar med varumärken som Kung Makatta, Urtekram, Earth Control, Friggs, Swebar med flera. För mer information besök midsonafoodservice.se

För mer information, vänligen kontakta

Ted Wendt, Nordisk Affärsområdeschef Foodservice.

Telefon 0766 11 76 57 / ted.wendt@midsona.se

Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.