Gå direkt till innehåll
Midsona är med och bygger framtidens conveniencebutik

Pressmeddelande -

Midsona är med och bygger framtidens conveniencebutik

Nu slås dörrarna upp till butiken PBX – den största hållbarhetssatsningen någonsin från Reitan Convenience, som står bakom Pressbyrån och 7-Elevenkedjorna. Butiken PBX ska bli ett “living lab” med framtidens smarta lösningar. Hälsobolaget Midsona är med på resan och har hela 24 produkter i det hållbara sortimentet, från varumärkena Kung Markatta, Earth Control och Urtekram Nordic Beauty.

På torsdagen öppnade den nya convenience-butiken PBX i Stockholm som Reitan Convenience AB står bakom. Planerna är stora. PBX blir startskottet för en ny typ av butik/kiosk där hållbarhet ska vara högsta fokus och hälsobolaget Midsona Sverige blir en samarbetspartner med flera varumärken representerade på butikshyllorna.

- Att vara en leverantör som kan erbjuda det här breda sortimentet för en butik som PBX visar verkligen att vi på Midsona gör rätt saker. Det blir ett bevis på att våra produkter är hållbara hela vägen och att de gör skillnad. Jag är otroligt stolt att vi är med på denna resa och blir ledande inom hållbarhetskategorin, säger William Unosson, Key Account Manager på Midsona för Reitan Convenience.

    ”Vad planeten behöver”

    PBX är framtidens kiosk – en butik med ett noga utvalt sortiment för allt man behöver när man är på språng, och ett “living lab” där man utforskar framtidens smarta och hållbara lösningar. Tillsammans med leverantörer, kunder och forskare vill de leda branschens utveckling för att sätta ramarna för framtidens så kallade conveniencebutiker. 
    ”Det råder ingen tvekan om att vi måste ställa om. Dels för att det är vad planeten behöver, dels för att det säkerställer vår framtida affär”, meddelar Reitan Convenience inför premiären. Och där blev Midsona ett självklart val.

    - Midsona har ett stort utbud av produkter och varumärken som linjerar med våra höga krav på hållbarhet och kvalitet på PBX. Vi är väldigt glada över samarbetet som resulterat i att vi kan erbjuda våra kunder på PBX ett fantastiskt utbud, säger Jesper Pettersson, inköpschef på Reitan Convenience AB

    I butikshyllorna kan man till exempel hitta ekologisk kokosmjölk och ekologisk rapsolja från Kung Markatta, ekologiska nötter från Earth Control och vegansk, certifierad hårvård från Urtekram Nordic Beauty.

    - Det gör vi med stolthet och vi är en av de leverantörer med flest produkter i PBX sortiment, säger William Unosson.

      Midsona önskar Reitan Convenience stort lycka till med lanseringen av PBX!

      Relaterade länkar

      Ämnen

      Kategorier


      Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och skönhet för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln. Bland våra varumärken hittar du bland annat Probi, Eskio-3, Blutsaft, Friggs, Kung Markatta, Earth Control, Gainomax, Swebar och Urtekram Beauty.

      Kontakter

      Markus Wessner

      Markus Wessner

      Country Director Midsona Sverige AB