Följ Midsona Sverige AB

Membrasin lanserar vaginalkräm och byter design!

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2020 07:00 CET

Membrasins kapslar i fräsch design och den nya vaginalkrämen som vårdar och lindrar symtom av torrhet i slidan och intimområdet.

Torra slemhinnor i underlivet är ett vanligt problem som oftast beror på förändrade hormonnivåer i kroppen hos kvinnor, orsakat av bland annat östrogenbrist under och efter klimakteriet, vid användning av läkemedel, vid stress, efter förlossning, med mera.

Nu lanserar Membrasin en vaginalkräm som vårdar och lindrar symtom av torrhet i slidan och intimområdet. Precis som Membrasinkapslarna är de utan hormoner och innehåller ett unikt extrakt av havtornsolja, SBA24R. I samband med lanseringen får alla produkter inom Membrasins sortiment ny fräsch design.

Membrasin kapslar är Sveriges mest sålda kosttillskott för torra slemhinnor* och är originalet som har funnits på den svenska marknaden i över 15 år. Torra slemhinnor drabbar många kvinnor och kan ge besvär som klåda, sveda och ömhet. Slemhinnorna har en smörjande och fuktgivande funktion, vilket har stor betydelse för livskvalitet och välbefinnande.

Tre aktiva ingredienser

Nyheten Membrasin Vaginal Vitality Cream kan ses som ett komplement till Membrasinkapslarna och är en medicinteknisk produkt som vårdar och lindrar symtom av vaginal torrhet. Krämen är hormonfri och innehåller tre aktiva ingredienser: havtornsolja som vårdar slemhinnorna, mjölksyra som upprätthåller en naturlig pH-balans samt natriumhyaluronat som återfuktar.

Ny design och logotyp

Utöver nyheten Membrasin Vaginal Vitality Cream byter Membrasin kapslar förpackningsdesign och logotyp under hösten 2020.

- Syftet är att nå en bredare målgrupp och att få fler konsumenter att upptäcka våra produkter med en ny fräsch design. Vi vill att fler kvinnor ska kunna få hjälp med den här typen av problem, säger Maria Andersson, Nordic brand manager för Membrasin.

Unik lösning med havtornsolja

De välkända Membrasinkapslarna kan användas tillsammans med vaginalkrämen. Både kapslarna och krämen innehåller ett unikt extrakt av havtornsolja, SBA24R, vilket innebär att produkterna innehåller både bär- och fröolja i en standardiserad sammansättning av Omega-3, Omega-6, Omega-7 och Omega-9. Standardiseringen innebär att innehållet är detsamma från batch till batch, år efter år.

Membrasin hittar du på apotek, nätapotek och i hälsokostbutiker.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil. Läs mer på www.midsona.se/membrasin/

*IQVIA, Kosttillskott, Torra slemhinnor v 40 2020

Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.