Gå direkt till innehåll
Kung Markatta uppmanar konsumenterna att ställa krav

Pressmeddelande -

Kung Markatta uppmanar konsumenterna att ställa krav

Kung Markatta har ställt höga krav på sina produkter sedan 1983. Nu uppmanas även konsumenterna att själva ställa krav på sin mat.

Skillnad på ekologiskt & ekologiskt

Försäljningen av ekologiska matvaror ökade med 38 % * under 2014 vilket är fantastiskt. Men vad många konsumenter kanske inte tänker på är att det finns fler krav som man kan ställa. Maten ska naturligtvis vara ekologisk, men även fri från onödiga tillsatser, det ska vara schyssta arbetsvillkor i produktionsledet och givetvis hög kvalitet och smak.

Höga krav

Samtliga produkter från Kung Markatta är ekologiska, 70 % är också godkända av organisationen KRAV, över 30 % är märka med Ä-märket, samtliga produkter är klimatkompenserade och företaget arbetar aktivt med Fairtrade i utvecklingsländer.

– Ekologiskt är en jättebra början, men det finns fler krav att ställa. Krav är bra!
Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta

Ställ krav på din mat

Uppmaningen till konsumenterna sker via en större digital satsning och i butik. Huvudkanalen är den film som på ett humoristiskt sätt visar hur Kung Markatta ställer krav på sina produkter:

https://youtu.be/qPAV42nDRbM

På en kampanjsajt kan konsumenterna även läsa mer om vilka krav Kung Markatta ställer på sina produkter:

http://krav.kungmarkatta.se

Kampanjen är framtagen och producerad av Garbergs Malmö i samarbete med Garbergs Stockholm.

*Ekoweb

Läs mer om respektive märkning på:

www.krav.se

http://www.aktavara.org

http://fairtrade.se

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, Mobil +46 705 98 77 71,

maria.andersson@kungmarkatta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 200 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 311 miljoner (2014) och har ca 40 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro, Green & Black’s och Dr Martin’s Cocojuice..

Relaterat innehåll