Gå direkt till innehåll
David Frenkiel och Luise Vindahl från Green Kitchen Stories (Foto: Fredrik Persson)
David Frenkiel och Luise Vindahl från Green Kitchen Stories (Foto: Fredrik Persson)

Pressmeddelande -

Kung Markatta ska få fler att grilla vegetariskt

Idag lanseras Kung Markattas Vegetariska grillskola, ett initiativ med syfte att inspirera och hjälpa människor som vill grilla grönare i sommar. Tillsammans med David Frenkiel och Luise Vindahl som ligger bakom den internationellt erkända matbloggen Green Kitchen Stories har Kung Markatta tagit fram flera vegetariska grillrecept och ett stort antal grilltips.

- Kung Markatta har alltid verkat för mat som är god i flera bemärkelser, mat som inte bara smakar gott utan som också är bra för miljö, människa och klimat. Alla våra produkter är ekologiska, men vi vill också uppmuntra människor att tänka på att äta klimatsmart. Kött är en klimatbov, som vi gärna kan konsumera mindre av. Därför vill vi inspirera fler att äta grönare – inte minst under grillsäsongen då vi av tradition äter mycket kött, säger Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta.

Kung Markattas Vegetariska grillskola innehåller både vegetariska grillrecept och konkreta tips på allt ifrån hur man lyckas med att grilla grönsaker till hur man grillar så klimatsmart som möjligt. Innehållet har tagits fram i samarbete med David Frenkiel och Luise Vindahl, kokboksförfattare och skapare av den vegetariska succébloggen Green Kitchen Stories.

- När vi började skriva om modern vegetarisk mat kändes det fortfarande som ett väldigt nischat ämne, men nu pratar alla om vikten av att äta mer grönt. Det tycker vi är superkul, det är viktigt att fler intresserar sig för hur maten påverkar vår planet. Att grilla vegetariskt är inte svårare än att grilla kött och det finns ju oändligt mycket mer goda vegetariska grejer man kan lägga på grillen än bara majs, svamp och paprika – allt från flatbread och burgare till sallad och blomkål, säger David Frenkiel.

Alla recept och tips finns på kampanjsajten kungmarkatta.se/grillskola

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, 0705 98 77 71, maria.andersson@midsona.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kung Markatta har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Varumärket erbjuder ekologiska produkter av riktigt hög kvalitet, som transporterats på miljösmarta sätt och som är framtagna under goda arbetsförhållanden. Kung Markatta erbjuder allt från basvaror till roliga smaksättare och innovativa nischprodukter. Kung Markatta ägs sedan 2016 av Midsona AB.