Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kung Markatta lanserar ekologiska vegokorvar!

Nu lanserar Kung Markatta två nya ekologiska produkter till kyldisken. Nyheterna är ekologisk vegetarisk korv i två varianter, mild och rökt.

"Vi ser en ökad efterfrågan av vegetariska livsmedel, men ser också att det saknas ekologiska alternativ i kyldisken. Det ska vara både gott och enkelt att laga vegetarisk vardagsmat och därför lanserar vi nu två stycken vegokorvar," säger Maria Andersson, Brand Manager på Kung Markatta.

Båda korvarna är veganska och har en bas av tofu och veteprotein, vilket gör dem rika på protein. Den rökta varianten, Vegokorv rökt, får sin fina röksmak på traditionellt vis. Vegokorvarna varmröks tillsammans med flisat bokträ, vilket känns på den äkta röksmaken. Den milda varianten, Vegokorv mild, passar till det mesta. Kung Markattas ekologiska vegokorvar är goda att variera vardagsmaten med. De är superenkla att tillaga i stekpannan, på grillen eller i kastrullen om man föredrar kokt korv.

Nyheterna finns i välsorterade Coopbutiker.

För mer information, kontakta:
Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, 070-598 77 71, maria.andersson@midsona.se

Ämnen


Om Kung Markatta
Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 200 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Sedan April 2017 ingår Kung Markatta i Midsona Sverige.