Gå direkt till innehåll
Med en klimatsmart grillskola vill Kung Markatta få svenskarna att lägga mer grönsaker på grillen - det är positivt både för hälsan och miljön. Dessutom blir det riktigt gott!
Med en klimatsmart grillskola vill Kung Markatta få svenskarna att lägga mer grönsaker på grillen - det är positivt både för hälsan och miljön. Dessutom blir det riktigt gott!

Pressmeddelande -

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Kunskap om vegetarisk grillning är nyckeln till att få fler att välja grönt även när det är sommar och grilltider. Därför lanserar nu Kung Markatta en klimatsmart grillskola, fylld med kunskap och inspiration. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson.

Att minska sin köttkonsumtion är en av de största klimatinsatserna man kan göra som privatperson. Och även om intresset för vegetarisk kost ökar, så väljer många fortfarande kött när det är läge att ta fram grillen.

Kung Markatta som vill hjälpa fler att äta hållbart och ekologiskt lanserar nu en klimatsmart grillskola, fylld av inspiration och tips för att få fler att bli grönare vid grillen. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson, programledare för Trädgårdstider på SVT och bloggare på Elle.

"Hoppas många fler blir grönare vid grillen"

Kung Markatta har över 260 ekologiska produkter i sitt sortiment. Kung Markatta arbetar även med Fairtrade och klimatkompenserade transporter.

- Kung Markatta står för den riktigt goda maten, det vill säga mat som både smakar gott och gör gott. Det går att grilla fantastiskt gott utan kött, och nu hoppas vi att många fler väljer att bli grönare vid grillen.

Maria Andersson, brand manager Kung Markatta

Jag ser bara fördelar med att äta vegetarisk mat. Äta grönt gör inte bara kroppen och miljön glad, utan även plånboken.

Malin Persson, programledare och bloggare

Alla recept finns på kungmarkatta.se/grillskolan där det även finns möjlighet att testa sina gröna färdigheter i ett quiz och vinna fina priser.

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, Midsona Sverige AB

0705 98 77 71

maria.andersson@midsona.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.