Gå direkt till innehåll
Fästingar – ett växande problem

Pressmeddelande -

Fästingar – ett växande problem

Antalet fästingar i naturen ökar och djuren kryper bokstavligen norrut i landet.  Fler fästingar har lett till fler fall av olika fästingburna sjukdomar hos både djur och människor. Antalet konstaterade fall av den allvarliga, anmälningspliktiga hjärninflammationen TBE har ökat kraftigt under 2000-talet. Även andra fästingburna sjukdomar ökar. Den vanligaste är borrelia och man räknar idag med att över 20 % av fästingarna bär på borreliabakterien. Antalet konstaterade fall av borrelia är upp emot 10 000 årligen och mörkertalet stort.

Eftersom det finns många olika fästingburna sjukdomar och det idag endast finns vaccin mot en av dem, mot TBE, är det viktigt att på olika sätt skydda sig mot att bli biten. Marknadsledaren MyggA minskar risken för fästingbett men konsumenten ser produkten främst som ett repellerande(avskräckande) medel mot mygg. Därför lanserar nu Midsona Sverige en ny medlem i MyggA-familjen under namnet FästinG för att tydligt ange användningsområdet.

FästinG sprayas över oskyddad hud vid vistelse i områden där det finns fästingar. Sprayen minskar  risken för fästingbett i upp till 4 timmar. Eftersom skyddet inte är 100%-igt kan FästinG inte ersätta vaccination mot TBE i drabbade områden.

FästinG säljs i en sprayförpackning som innehåller 60 ml. Ca-priset är 99 kr och FästinG finns från vecka 22 bl a på Apotek Hjärtat och Apoteksgruppen.

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom hälsolivsmedel, teer, kosttillskott, viktkontroll och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

 

 

 

Relaterat innehåll