Gå direkt till innehåll
Nu lanserar vi en hud- och hårvårdsserie för män och den manliga hudens behov.
Nu lanserar vi en hud- och hårvårdsserie för män och den manliga hudens behov.

Pressmeddelande -

En ny hud- och hårvårdserie för MÄN med noga utvalda ingredienser anpassade efter mäns behov!

Äntligen! Nu lanserar vi en ecocertifierad * hud- och hårvårdsserie för män och den manliga hudens behov. Skönhetsprodukter för män med noga utvalda ingredienser som korkek-extrakt, salicylsyra och tazmansk peppar som lugnar, exfolierar och återfuktar huden och ger en långvarigt återfuktad hud och en omedelbar uppfräschande känsla. Serien består av 4 produkter; en återfuktande gel-crème till ansiktet, en effektiv och fräsch rengöringsgel, en 2-in-1 produkt för hud och hår och en deodorant med en fräsch, maskulin doft. För alla hudtyper. Certifierad av Ecocert Cosmos Organic, 99-100 % naturligt ursprung och vegansk.

Alla produkterna är:

✔️ Certifierade av Ecocert I enlighet med Cosmos Organic Standard

✔️ Ingredienser från 99-100% naturligt ursprung

✔️ Veganska

1. MEN Face Cream with cork oak extract & salicylic acid

    En återfuktande crème till ansiktet för daglig användning. Ger en långvarigt återfuktad hud och en omedelbar uppfräschande känsla. Ger en matt look, en mjuk och fräsch hud. Perfekt för dig med känslig hud som rakar dig regelbundet och upplever en brännande känsla efter rakning. Med ek-korks extrakt som hjälper huden jämna ut rödhet, göra huden mjukare, smidigare och mer hälsosam. Med tazmansk peppar extrakt som lugnar irriterad hud och salisylsyra som försiktigt exfolierar, hjälper huden att öka cellförnyelsen och ger en fräsch hud. För alla hudtyper.

    2. MEN Face Wash with Tazman Pepper & Salicylic Acid

    En effektiv och fräsch rengöringsgel med en fräsch maskulin doft. Avlägsnar effektivt orenheter från huden samtidigt som den fräschar upp och hjälper huden att bli mer hälsosam. Med en kombination av xantangummi och salisylsyra som hjälper huden att bli mjuk, följsam och hälsosam. Tazman peppar extrakt lugnar hud som är irriterad efter rakning. Perfekt rengöringsprodukt för män som förbereder huden för rakning. Kan också användas före rakning som en rakgel . För alla hudtyper.

    En 2-in-1 produkt för hud och hår med en fräsch, maskulin doft. Hjälper huden och håret att få en extra ren och fräsch känsla. Ginseng extrakt och ekologisk pilkol hjälper till att rengöra huden och ditt hår rent, återfuktat och mjukt. Två effekter i en, starta dagen effektivt med denna uppfräschande produkt. För alla hud- och hårtyper.

    3. 2-in-1 Hair & Body Wash with Ginseng extract & Organic willow charcoal

      En 2-in-1 produkt för hud och hår med en fräsch, maskulin doft. Hjälper huden och håret att få en extra ren och fräsch känsla. Ginseng extrakt och ekologisk pilkol hjälper till att rengöra huden och ditt hår rent, återfuktat och mjukt. Två effekter i en, starta dagen effektivt med denna uppfräschande produkt. För alla hud- och hårtyper.

      4. MEN Cream Deodorant

      Cream Deo med en fräsch maskulin doft. Innehåller en effektiv combination av zink salter, ek-extrakt och aloe vera. Aloe vera hjälper till att lugna huden och revitalisera den. Zink ricinoleate hjälper till att skydda huden och deodorisera. Den här deodoranten hjälper dig att klara av utmaningarna i vardagen när du lever ett aktivt liv.

      DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS

      Alla ingredienser från Urtekram Nordic Beauty är noga utvalda och från 99-100 % naturligt ursprung. Produkterna är självkonserverande. Vår produktion finns i det vackra Mariager på Jylland i Danmark. Alla produkter är veganska och certifierade av Ecocert enligt COSMOS standard*.

      *Alla våra skönhetsprodukter är märkta i enlighet med vegan association och certifierade av Ecocert enligt COSMOS standard, en internationell certifiering för kosmetiska produkter satta av en internationell oberoende styrelse, sammansatt av medlemmar i föreningen och certifierade av godkända certifieringsorgan. COSMOS standard betyder: Främja användandet av produkter från ekologiskt jordbruk samt respektera den biologiska mångfalden. Använda naturliga resurser på ett ansvarsfullt sätt och respektera miljön. All bearbetning och produktion måste vara ren och respektera människors hälsa och miljön samt integrera och utveckla konceptet “grön kemi”.

      Cosmos standard täcker alla aspekter av inköp, tillverkning, marknadsföring och kontroll av kosmetiska produkter samt ursprung och bearbetning av ingredienser. Vad gäller lagerhållning, tillverkning och förpackningar måste dessa delar respektera miljön och lämplig renlighet, hygien och spårbarhet genom alla processer. Utöver detta måste också sammansättningen av totalt ekologiskt innehåll i en produkt – en specifik procent av totalen vara ekologisk för att bli certifierad:

      • Inte mindre än 95% av fysiskt bearbetade jordbruksingredienser måste vara ekologiskt certifierade
      • Inte mindre än 20 % av den totala produkten måste vara ekologisk, när minst 80% av den totala produkten består av naturliga mineraler för produkter som lämnas på huden
      • Inte mindre än 10% av den totala produkten måste vara ekologisk när 80% eller mer av den totala produkten består av naturliga mineraler för produkter som du sköljer av
      • Naturliga mineraler och vatten är kvalitetskontrollerade naturliga ingredienser med sitt ursprung från naturen men anses inte vara ekologiska
      • Certifieringen kräver att alla produkter är fria från GMOs (genetiskt modifierade organismer) och nanomaterial (undantag får göras för UV filter) och tillåter inte tester på djur (utom där det krävs enligt lag).


        Relaterade länkar

        Kategorier


        Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och skönhet för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln. Bland våra varumärken hittar du bland annat Eskio-3, Blutsaft, Mivitotal, Friggs, Kung Markatta, Earth Control, Gainomax, Swebar och Urtekram Beauty.

        Kontakter

        Petra Månsson

        Petra Månsson

        Global Head of Marketing Beauty +46 (0)725 88 33 65