Gå direkt till innehåll
Ekologiska teer från Friggs med superfrukt – utmärkt som läskande iste

Pressmeddelande -

Ekologiska teer från Friggs med superfrukt – utmärkt som läskande iste

Friggs smakrika teer med superfrukt lanseras nu med endast ekologiska råvaror. Teerna, som har ett väldigt högt innehåll av frukt och bär, finns i smakerna Rooibos Granatäpple & Hallon samt Grönt te Havtorn & Mango. Båda passar att dricka som traditionellt te men är också utmärkta att serveras som läskande iste.

I takt med den ökande hälsomedvetenheten används te allt oftare som ingrediens i flera drycker och i mat­lagning. Att göra eget hemmagjort iste som ett sockerfritt alternativ till andra drycker har fått ett särskilt uppsving. Inför vår och sommar­säsongen vill Friggs i år inspirera till nyttiga, sockerfria isteer i goda smaker.

Våra nya ekologiska teer är utmärkta som bas till just iste. Servera i ett glas tillsammans med isbitar och frysta bitar av frukt och bär, så har du en dryck som är både god, hälsosam och enkel att förbereda”, säger Rebecca Lundgren, varumärkeschef Friggs.


Recept Friggs läskande iste:

Koka upp 1 liter vatten och sänk ner två tepåsar i ca 10 minuter. Kläm inte ur påsen då det kan ge en lätt besk smak. Lägg sedan i frysta hallon, 1 hel citron i skivor (gärna ekologisk), granatäpplekärnor och ett gäng isbitar. Låt svalna och servera med mer is, frysta hallon och citronmeliss.


Ekologiskt Rooibos Granatäpple & Hallon
har en söt och bärig smak med innehåll av 21 % hallon. Då rooibos är naturligt fritt från koffein passar det även bra att dricka på kvällen.

Ekologiskt Grönt te Havtorn & Mango har en uppfriskande god smak med innehåll av 20 % havtorn. Eftersom grönt te innehåller koffein passar det bra att dricka under hela dagen.

I Friggs serie ekologiska teer finns sedan tidigare grönt te med smak av chai samt örtte med smak av lakrits.


Pris: Friggs ekologiska teer med superfrukt finns i butik med full distribution från vecka tolv. Pris cirka 27,90 kronor.


För mer information, vänligen kontakta: Rebecca Lundgren, Friggs,
rebecca.lundgren@midsona.se, 0727 06 49 08

För produktprover samt pressbilder, vänligen kontakta:
Liza Skoglund, ByströmBalodis, liza@bystrombalodis.se, 0723 50 92 22

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom kost och hälsa, sportnutrition, supermat och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.