Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Efalex Mor & Barn – en nyhet för dig som är gravid eller ammar

Efalex Mor & Barn innehåller fiskolja med hög halt av DHA m fl viktiga fettsyror och är en produkt speciellt utvecklad för gravida och ammande kvinnor. En kapsel per dag täcker behovet av DHA. Efalex Mor & Barn har en dokumenterad säkerhet och har använts i den största vetenskapliga studie som gjorts med fiskolja/essentiella fettsyror för gravida.

Under graviditeten är det extra viktigt med en fullvärdig kost. Då ökar kvinnans behov av många viktiga näringsämnen bl a essentiella fettsyror.  Behovet av fettsyror ökar speciellt under sista trimestern då fostret och fostrets hjärna växer som mest. Även synen utvecklas under den sista delen av graviditeten.

Under amningen påverkas halten av fettsyror i mjölken av moderns kost och intag av fettsyror.

DHA är den viktigaste och vanligast förekommande Omega-3 fettsyran i hjärnan och i nervsystemet. Även ögats näthinna består till stor del av DHA.

Bra källor till DHA är framför allt fet fisk som lax, makrill och sill. För gravida kvinnor som inte kan eller vill äta fisk rekommenderar Livsmedelsverket numera tillskott av DHA-rik fiskolja.

Efalex Mor & Barn är ett kosttillskott i form av kapslar som ska sväljas hela. Efalex Mor & Barn är en vidareutveckling av Efanatal som utgår ur sortimentet. Förutom DHA innehåller Efalex Mor & Barn även viktiga andra viktiga fettsyror som arakidonsyra (AA), den viktigaste Omega-6 fettsyran i hjärnan och Omega-3 fettsyran eikosapentaensyra (EPA).

Efalex Mor & Barn lanseras löpande under våren i Sverige och Norge och säljs på utvalda apoteket och i välsorterade hälsobutiker.

Efalex Mor & Barn finns i blisterförpackningar med 30 kapslar för en månads behov och marknadsförs av MaxMedica, ett företag i Midsona koncernen.

Efalex Mor & Barn är utvecklad av företaget Efamol Ltd (Wassen Ltd), ett internationellt företag som är speciellt inriktat på innovativa kosttillskott med fettsyror. Efamol Ltd baserar sina produkter på omfattande forskning och produkterna har en unik sammansättning.

För ytterligare information kontakta:
Karin Murén, produktchef 040-660 20 40 (45) karin.muren@midsona.se

Ämnen


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning och hygien för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Relaterat innehåll