Gå direkt till innehåll
Börjar du bli glömsk?

Pressmeddelande -

Börjar du bli glömsk?

Efalex Active Memory är ett nytt kosttillskott för hjärnan och ögonens behov, funktion och hälsa på äldre dar. Efalex Active Memory innehåller en hög koncentration av omega-3, särskilt DHA (dokosahexaensyra), i kombination med vitaminer och mineraler i en bekväm en-om-dagen dosering.

Efalex Active Memory riktar sig till medelålders och äldre människor som vill behålla tankeskärpan, ett gott minne och andra kognitiva funktioner långt upp i åren. 

DHA viktigt för hjärnans funktioner

Omega-3 fettsyran DHA har avgörande betydelse för utvecklingen av hjärnan och ögonen och för dess funktion genom hela livet. DHA kan också bromsa intellektuell nedgång och försämring av den kognitiva förmågan, som kan beskrivas som vår minnesfunktion. Exempel som vi dagligen möter är svårigheten att komma ihåg namn på personer vi precis blivit presenterade för, genomföra flera saker samtidigt eller komma ihåg alla saker på inköpslistan som man glömt hemma. Idag ska vi också memorera telefonnummer, pinkoder, användarnamn och lösenord och det är inte alltid så enkelt att komma ihåg var de finns antecknade.

Det europeiska livsmedelsverket, EFSAs (European Food Safety Authority), anger att DHA i doser om 250mg per dag bidrar till att behålla hjärnan och ögonens normala funktion.

Studier visar att DHA statusen tenderar att vara lägre än normalt hos dem som upplever en nedsättning av den kognitiva funktionen.  Problem med minnet förekommer oftare hos dem som har en låg DHA status. Ett ökat intag av DHA från fiskolja reducerar sannolikheten för att tappa den kognitiva funktionen. Exempelvis visade en populationsstudie med 5 386 icke dementa frivilliga personer som var 55 år eller äldre och som följdes i 2,1 år att ett högt intag av fisk var starkt signifikant relaterat till en minskning i utvecklingen av demens1,2.

Specialprodukt för dig som är lite äldre

Efalex Active Memory vänder sig till personer från ca 50 år och uppåt. Produkten innehåller högst halt DHA av alla produkter för denna grupp eftersom forskning bekräftar att kroppens förmåga att bilda DHA av andra Omega-3 fettsyror försämras med åldern. Efalex Active Memory ger också vitamin B12, ett vitamin som äldre oftare utvecklar brist på.  Dessutom innehåller produkten folsyra, vitamin E och fosfatidylserin, en sk.fosfolipid som finns naturligt i kroppen och i speciellt hög koncentration i hjärnan.

Efalex Active Memory är förpackade i blisterpack med 30 kapslar, för en månads förbrukning.

Efalex Active Memory säljs på apotek och i hälsofackhandeln dit den kommer succesivt under hösten. Produkten visas också på Apoteksmässan i Kista 7 - 8 september.

 

1.             MacLean CH, Issa AM, Newberry SJ, Mojica WA, Morton SC et al. Effects of Omega-3 fatty acids on cognitive function with aging, dementia and neurological diseases. Agency for Healthcare Research and Quality, Evidence Report/Technology assessment, Number 114, Feb 2005, pp1-3. http://www.ahrq.gov/clinic/epcsums/o3cognsum.pdf

2.             Kalmijn S, Launer LJ, Ott A, Witteman JC, Hofman A, Breteler MM. Dietary fat intake and the risk of incident dementia in the Rotterdam Study. Ann Neurol 1997;42(5):776-82.

 

Ämnen


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning och hygien för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Relaterat innehåll