Gå direkt till innehåll
Mivitotals nya kosttillskott Krom + Mullbär för ett balanserat blocksocker samt Antioxidant + Q10.
Mivitotals nya kosttillskott Krom + Mullbär för ett balanserat blocksocker samt Antioxidant + Q10.

Pressmeddelande -

Balanserad blodsockernivå och skydd mot oxidativ stress med Mivitotals nya kosttillskott

Nu lanserar Mivitotal två högaktuella kosttillskott, ett med antioxidanter till skydd mot oxidativ stress* och ett med kombinationen mullbär och krom som bidrar till balanserat blodsocker**.

- Det finns ett stort intresse för antioxidanter och kosttillskott med krom, så de här produkterna möter just de behoven, säger Charlotte Westergren, Nordic brand manager på Mivitotal.

Mivitotal ett av de största varumärkena inom vitamintillskott i Sverige och har ett brett sortiment av vitaminer och mineraler, samtliga tillverkade i Sverige. Nu lanseras två nya kosttillskott som riktar sig till hälsointresserade personer:

  • Mivitotal Antioxidant + Q10 Innehåller vitamin C och E och mineralerna selen, zink, mangan och koppar samt Q10. Det är vitaminer och mineraler med godkända egenskaper mot oxidativ stress*.
  • Mivitotal Krom + Mullbär Innehåller krom med godkänd effekt för att normalisera blodsockernivån** samt extrakt av mullbärsblad.


Stort intresse för antioxidanter

Produkten Mivitotal Antioxidant + Q10 möter det stora intresset för antioxidanter. Bakgrunden är att så kallade fria radikaler bildas eller kan öka vid exempelvis stress, hårt fysiskt arbete och rökning. Antioxidanter förhindrar då bildning och skador från fria radikaler och ger skydd mot oxidativ stress*.

- Nya Mivitotal Krom + Mullbär riktar sig till alla som vill hålla sitt blocksocker i schack**. Det kan vara svårt att hålla blodsockret på en normal nivå och då vill vi kunna erbjuda hjälp på vägen, säger Charlotte Westergren.

De nya produkterna kommer i tablettform med doseringen en tablett per dag. Förpackningarna är tillverkade av återvinningsbar plast från sockerrör. Du hittar dem på apotek, i hälsokostbutiker och i onlinehandeln från vecka 40.

*) Innehåller bland annat vitamin C, vitamin E, koppar och zink som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

**) Innehåller krom som bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Upptäck hela vårt sortiment av Mivitotal. Noga utvalda vitaminer och mineraler. För alla. Varje dag.

Mivitotals sortiment av tabletter och flytande produkter är svensktillverkat och varumärket har funnits sedan 1992. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen. Läs mer här.

Kontakter

Charlotte Westergren

Charlotte Westergren

Nordic brand manager Mivitotal, Blutsaft, Movo +46738566572

Relaterat innehåll