Gå direkt till innehåll
Testpanel och dietist valde Naturdiet LSHP Crunchy Chocolate

Nyhet -

Testpanel och dietist valde Naturdiet LSHP Crunchy Chocolate

Proteinbarer är populära som mellanmål och i samband med träning.  När testföretaget Wiseguide nyligen testade tio vanliga sorter på uppdrag av Aftonbladet var Naturdiet Low Sugar High Protein Crunchy Chocolate en av vinnarna, som fick betyget 4/5.

Så gick testet till
Testföretaget hade valt ut 10 vanliga proteinbarer, alla med en proteinhalt på mer än 20 gram per 100 gram. En testpanel med tio personer fick prova samtliga barer i en blindtest. Dietisten Karin Nylund fick också bedöma barerna utifrån innehållsförteckningen utan att veta vilket varumärke hon hade kommenterat. Skalan för bedömning var 1 – 5 där 5 var det bästa betyget.

Alla gillar krispigheten
Krispig och inte så söt var testpanelens omdöme om Naturdiet Crunchy Chocolate. Dietisten uppskattade sammansättningen och att proteinbaren berikats med vitaminer och mineraler.

Detta är Naturdiet Chrunchy Chocolate
Naturdiet bar Crunchy Chocolate har lågt innehåll av socker och högt proteininnehåll, sk LSHP (Low Sugar High Protein). Varje bar ger 15 g protein men bara 190 kcal och endast 1 g socker. Den är berikad med 1/5 av dagsbehovet av vitaminer och mineraler. Just berikningen är utmärkande för hela Naturdiets sortiment då strävan är att ge komplett näring men få kalorier.

Hög proteinhalt men mindre fett och socker
En proteinbar har flera fördelar menade dietisten i testet. De är lätta att ta med sig och kan smaka gott efter träningspasset. Välj gärna också en proteinbar i stället för en chokladbit till fikat. Men välj rätt utifrån innehållsförteckningen så att du undviker onödigt mycket socker och fett, löd dietistens råd.

Naturdiet LSHP Crunchy Chocolate är utformad för att ge maximalt med protein men minimalt med socker och kalorier och fyller därför kraven för en bra proteinbar.

Läs hela testet finns på Aftonbladet Plus se www.aftonbladet.se

Ämnen

Kategorier