Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Naturdiet hjälper dig klara 5:2 metoden

Efter att ”Vetenskapens värld” i våras visade programmet ”Eat, fast, live longer” har periodisk fasta, den sk 5:2 metoden snabbt blivit något av en modediet.

Metoden innebär att du fastar i två dagar varje vecka och äter som vanligt de andra 5 dagarna. Under fastedagarna gäller reducerat kaloriintag – en kvinna får konsumera 500 kcal och en man 600 kcal -men övriga dagar finns inga restriktioner i vad du får äta.

Tanken bakom metoden är att människan inte är skapad för kontinuerlig tillgång på föda utan för att jaga och att äta när det finns mycket mat men däremellan klara brist på föda. I programmet visades hur testpersonen under försöket inte bara gick ner i vikt utan också genomgående förbättrade sina värden och fick en bättre hälsa.

5:2 metoden är enkel att följa och just enkelheten tilltalar många. De två fastedagarna behöver inte ligga efter varandra och dagarna känns därför säkert också lättare att uthärda när man vet att man kan äta normalt dagen efter.

Ännu enklare blir det att välja Naturdiet för fastedagarna. Då har du full koll på kalorierna samtidigt som du slipper tänka på att laga mat. Du kan välja fritt ibland produkterna och sätta ihop menyn för fastedagen med Naturdiet precis som det passar dig upp till maximalt kaloriintag.

Ämnen

Kategorier