Gå direkt till innehåll
Mathem vinner priset Årets Ekoinsats!

Nyhet -

Mathem vinner priset Årets Ekoinsats!

I måndags fick Mathem ta emot priset Årets Ekoinsats på Dagligvarugalan i Stockholms stadshus.

Priset Årets Ekoinsats syftar till att lyfta fram butiker och personer som driver kunskap och engagemang för ekologiska livsmedel.

Det är sjunde året som Årets Ekoinsats utses och sponsor är Midsona, som driver de ekologiska varumärkena Kung Markatta och Urtekram.

–Med det här priset vill vi uppmärksamma aktörer som lyfter sitt ekologiska sortiment och gör det enkelt för konsumenter att göra ekologiska val, säger Anna Lindholm, Nordic Brand Manager på Midsona.

Finalister i tävlingen blev även Stora Coop Boländerna Uppsala och Butik Rot i Stockholm som båda har ett starkt eko-engagemang.


Juryns motivering om vinnaren:

Vinnaren av Årets Ekoinsats har satsat på att erbjuda ett brett ekologiskt utbud ända sedan starten. Ekoandelen ligger klart över branschsnittet och det ekologiska sortimentet prioriteras hela vägen från inköp till marknadsföring. Företaget lyfter fram minst en ekologisk produkt varje vecka, och har alltid ekologiska alternativ bland extraprisvarorna. I egenskap av modern e-handelsaktör används medvetet många digitala funktioner för att driva marknaden för ekologiskt och Kravmärkt.


Följande sitter i juryn för Årets Ekoinsats:

  • Anna Lindholm, Nordic Brand Manager, Midsona
  • Cecilia Rygård, VD, Agrovektor AB & Foodchain by Blockchain
  • Martin Moström, Strategisk rådgivare/Partner, Retail House
  • Erik Elvingsson Hedén, Managing Director & Founder, SB Insight
  • Anita Falkenek, VD, Krav
  • Juryordförande: Joachim Björk, Redaktionssekreterare Fri Köpenskap

Ämnen

Kategorier