Gå direkt till innehåll
Kung Markatta lanserar ekologisk äkta japansk soja

Pressmeddelande -

Kung Markatta lanserar ekologisk äkta japansk soja

Kung Markattass ambition som kungen av ekologiskt är att kunna erbjuda ett brett ekologiskt sortiment från hela världen. Därför är det nu extra roligt att Äkta japansk soja introduceras i sortimentet. Sojan tillverkas enligt traditionell, hantverksmässig metod och smaken är mild men samtidigt fyllig och med god sälta. Sojan är KRAV-märkt samt Ä-märkt och finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

En god sojasås höjer de flesta rätter och det kan Kung Markattas nya Äkta japanska sojasås också utlova. Den har en mild men fyllig smak med god sälta och passar till de flesta rätter. Sojan har en traditionell och långsam tillverkningsprocess.

Den består i kokta hela ekologiska sojabönor och krossat, rostat vete, som fermenteras med den naturliga jästsvampen Koji. Sojasåsen lagras sedan på träfat i upp till två år för att rätt smak ska utvecklas. 

Eftersom sojan tillverkas på traditionellt sätt utan tillsatser har den blivit godkänd av föreningen Äkta vara och bär Ä-märket. Den är även KRAV-märkt och finns i butik från vecka 34 i dagligvaruhandeln och kostar ca 32 kr för 150 ml.

För mer information, kontakta: 

Ingrid Herdmo, Produktchef, 019-30 73 14

ingrid.herdmo@kungmarkatta.se

Högupplösta bilder finns på http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kung_markatta

Hemsida: kungmarkatta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 150 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 200 miljoner (2012) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro, Green & Black’s och Jules Destrooper.