Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kung Markatta AB breddar med starkt varumärke

Kung Markatta AB breddar sitt ekologiska sortiment genom att från januari 2015 fungera som svensk distributör av Tartex vegetabiliska pastejer.

Kung Markatta AB är glada att ta över ett starkt, vegetabiliskt och ekologiskt varumärke. Tartex är en vegetabilisk klassiker som funnit i Tyskland sedan 1942, där de är marknadsledare inom sin kategori livsmedel. De färgglada tuberna har länge varit en favorit bland veganer och vegetarianer i Sverige. Produkterna återfinns både i svenska dagligvarubutiker och hälsobutiker.

Tartex är en påläggspastej med ekologisk näringsjäst som bas. Den passar perfekt på mackan, men kan också användas som smaksättning i mat. Tartex finns i sex olika smaker: Naturell, Ört, Ört/Vitlök, Champinjon, Oliv och Chili. 

För mer information, kontakta: Maria R Jonsson, Produktchef, 019-30 73 17, maria.r.jonsson@kungmarkatta.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 200 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 231 miljoner (2013) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro, Green & Black’s och Dr Martin’s Cocojuice..