Gå direkt till innehåll
Swebar är officiell samarbetspartner åt dam- och herrlandslaget i fotboll och stöttar även fotbollsföreningarna ekonomiskt. Här återhämtar sig landslagsstjärnorna Sofia Jakobsson, Sandra Adolfsson, Mia Carlsson och Julia Zigiotti Olme med Swebars.
Swebar är officiell samarbetspartner åt dam- och herrlandslaget i fotboll och stöttar även fotbollsföreningarna ekonomiskt. Här återhämtar sig landslagsstjärnorna Sofia Jakobsson, Sandra Adolfsson, Mia Carlsson och Julia Zigiotti Olme med Swebars.

Pressmeddelande -

Swebar officiell samarbetspartner - stöttar landslagen i fotboll

Swebar har valts ut som officiell samarbetspartner åt svenska dam- och herrlandslagen i fotboll. På tisdag spelar damerna nästa landskamp mot Österrike och inför sommarens stora händelse anses Swebars proteinbars vara en viktig del i spelarnas återhämtning.

- Det är fantastiskt roligt att samarbetet med SvFF fortsätter och att vi får vara med och bidra till damernas stora resa i sommar. Vi ser det som ett hedersuppdrag, säger Sara Poulenc, brand manager för Swebar.

Överenskommelsen med Svenska Fotbollförbundet innebär att Swebar fortsätter som officiell leverantör åt dam- och herrlandslagen, ett samarbete som inleddes redan förra året tillsammans med herrlandslaget och som nu fördjupas under 2019.

Limited edition proteinbar och stöd till fotbollen

Som ett startskott på samarbetet lanseras i dag Swebar SvFF Fondant au Chocolat, en limited edition proteinbar. Med anledning av damernas kommande landskamper i Frankrike har den fått en tydligt fransk smakprofil, utvecklad av Swebar och Svenska Fotbollförbundet

Nytt för i år är också att 1 krona per varje såld Swebar via föreningarna går direkt tillbaka till idrotten.

- Vi älskar sport och brinner för att inspirera folk till rörelse. Genom att skänka 1 krona per såld bar via föreningarna hoppas vi kunna bidra till ännu starkare förutsättningar för svensk fotboll, säger Sara Poulenc.

Stort fotbollsår för båda landslagen

Damlandslaget har ett stort fotbollsår framför sig och inleder med en viktig sommar i Frankrike. Under året spelas även EM-kval för båda landslagen. Med ett intensivt tränings- och matchschema är återhämtningen högsta prioritet. Swebars proteinbars blir en viktig del när spelarna ska fylla på energidepåerna efter träningspass och hårda matcher.

- Vi inledde ett samarbete med Swebar under 2018 eftersom vi fann deras produkter spännande och uppskattade av spelarna. Utfallet blev väldigt lyckat och det är då extra roligt att vi kan fördjupa samarbetet under 2019 där Swebar även ser vilken bra marknadsföringskanal Svensk Fotboll är, säger Matthias Johnsson,Svenska Fotbollförbundet.

Svenskt alternativ inom sportnutrition

- Vi uppskattar att fotbollsförbundet har valt oss. Vi har en stark ställning inom sport och träning och vårt mål är att alltid vara det självklara svenska alternativet. Vi ser fram emot väldigt många matcher tillsammans, säger Sara Poulenc.

Swebar är ett svenskt varumärke med lång erfarenhet av sportnutrition. Sortimentet omfattar kosttillskott och proteinbars i 25 goda smaker, inklusive bars med lågt sockerinnehåll.

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Relaterat innehåll