Gå direkt till innehåll
Sveriges mest köpta bakterietillskott* lanserar nu Probi Female!

Pressmeddelande -

Sveriges mest köpta bakterietillskott* lanserar nu Probi Female!

Nu lanserar Probi ett kosttillskott för kvinnor – Probi Female med vitamin C som hjälper kroppen att öka upptaget av järn. Produkten innehåller 10 miljarder mjölksyrabakterier per kapsel, järn som bidrar till minskad trötthet och utmattning, vitamin C samt folsyra.

Att kvinnor i fertil ålder samt under graviditet har låga järnnivåer kan förekomma. Nästan var tredje tjej i årskurs 8 respektive år 2 på gymnasiet har låga järnnivåer, enligt Livsmedelsverket. Kvinnor har även en tendens att undvika järntillskott då det kan resultera i magproblem, exempelvis magsmärtor eller förstoppning - symtom som är vanliga vid intag av järntillskott.

”Många kvinnor har låga järnnivåer men vill samtidigt undvika järntillskott. Med detta i åtanke har vi nu tagit fram kosttillskottet Probi Female som kan ge ett naturligt ökat upptag av järnet i den ordinarie kosten” säger Charlotte Westergren, Nordic Brand Manager för Probi.

Probi Female innehåller den patenterade mjölksyrabakterien Lactobacillus plantarum 299, vitamin C som ökar järnupptaget. samt järn och folsyra. Probi Female lanseras på apotek och nätapotek vecka 18.

Probi Mage blir Probi Original

Probi Mage har funnits på den svenska marknaden i över 10 år och har de senaste åren varit det mest sålda kosttillskottet i Sverige *. I samband med lanseringen av Probi Female uppdateras nu även namnet på produkterna Probi Mage till Probi Original. Anledningen till namnbytet är att namnet Mage inte får användas pga den lagstiftning som träder i kraft 2022. ”Med vårt nya namn Probi Original vill vi förmedla att detta är den först lanserade produkten i vårt breda sortiment”, säger Charlotte Westergren, Nordic Brand Manager för Probi.

I Probis breda sortiment erbjuds kosttillskott med mjölksyrabakterier för alla åldrar.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

*IQVIA, Value sales, MAT, w04, 2021

Källa: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/matvanor---undersokningar/riksmaten-ungdom/har-ungdomar-naringsbrist

Relaterade länkar

Ämnen


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Kontakter

Charlotte Westergren

Charlotte Westergren

Nordic brand manager Mivitotal, Blutsaft, Movo +46738566572