Gå direkt till innehåll
Nu är det klart – Hemköp Hornstull i Stockholm är Sveriges bästa ekobutik!

Pressmeddelande -

Nu är det klart – Hemköp Hornstull i Stockholm är Sveriges bästa ekobutik!

På torsdagskvällen fick Hemköp Hornstull i Stockholm ta emot priset Sveriges bästa ekobutik på Dagligvarugalan i Stockholms stadshus.

- "Vi hade en god känsla, det får jag säga, men inget är säkert. Med en så fin ekobutik och så fin ekoandel så måste vi vinna det här, det var jäkligt gött” var det spontana uttrycket på scen när butiken tog emot priset.

Priset Årets Ekobutik delas ut till en butik som stimulerar konsumenter att göra ekologiska val och där det ekologiska engagemanget genomsyrar hela organisationen.

Coop och Ica finalister

Det är femte året som Årets Ekobutik utses och sponsor är Midsona, som driver de ekologiska varumärkena Kung Markatta och Urtekram.

–Med det här priset vill vi uppmärksamma Sveriges allra bästa ekobutik för att inspirera andra, säger Linda Wass, Brand Manager Organic på Midsona.

Finalister i tävlingen blev även Coop Forum Visby och Ica stop i Täby som båda har ett starkt eko-engagemang.

Juryns motivering om vinnaren:

Trots att butiken ligger i ett område med Sveriges mest medvetna konsumenter, och den ökande ekoandelen ligger över hisnande 20 procent, är man inte nöjd. Målet är att erbjuda det bredaste sortimentet av ekologiska och Kravmärkta produkter. Hela butiken och den manuella köttdisken är Kravcertifierade och fiskdisken MSC-märkt. Med kunnig och inspirerande personal och ett utvecklat samarbete med lokala ekoleverantörer är Årets Ekobutik ett föredöme när det gäller ekoprofil och hållbarhet.

Följande sitter i juryn för Årets Ekobutik:

Linda Wass, Midsona.

Anita Falkenek, Krav

Carola Grahn, Bergendahls

Cecilia Rydegård, Ekoweb

Martin Moström, Retail House

Joachim Björk, Fri Köpenskap

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.