Gå direkt till innehåll
Midsona Sverige stöder Plastinitiativet och år 2022 ska alla företagets plastförpackningar gå att återvinna. Ett viktigt steg tas med Urtekrams nya förpackningar till hud- och hårvård, med plantbaserad plast.
Midsona Sverige stöder Plastinitiativet och år 2022 ska alla företagets plastförpackningar gå att återvinna. Ett viktigt steg tas med Urtekrams nya förpackningar till hud- och hårvård, med plantbaserad plast.

Pressmeddelande -

Midsona Sverige stöder Plastinitiativet och minskar klimatpåverkan av förpackningar

I dag är det uppskattningsvis var fjärde svensk plastförpackning som återvinns och blir ny plastråvara. Nu ansluter sig Midsona Sverige AB till Plastinitiativet och år 2022 ska alla företagets plastförpackningar gå att återvinna.

- Tillsammans som bransch kan vi göra stor skillnad, säger Ulrika Palm, vd Midsona Sverige.

Plast är ett vanligt material inom matproduktion, den skyddar exempelvis maten så att den blir hållbar och plastförpackningar är lätta att transportera. Men en stor del av plasten på marknaden innehåller fossil råvara, vilket är negativt för miljön. EU-kommissionen har därför lanserat en plaststrategi som innebär att senast år 2030 ska alla plastförpackningar på EU:s marknad kunna återanvändas eller återvinnas och bli ny plastråvara.

Nu har DLF, den svenska dagligvaruindustrins branschorganisation, lanserat Plastinitiativet för att driva på utvecklingen i snabbare takt. De företag som stöder Plastinitiativet åtar sig att redan år 2022 nå upp till EU:s mål. Enligt DLF är det uppskattningsvis bara var fjärde plastförpackning på den svenska konsumentmarknaden som i dag återanvänds eller återvinns på detta sätt.

Plast från sockerrör – ett första steg

Redan i inledningen av 2019 tar Midsona Sverige ett viktigt steg för att minska sin klimatpåverkan av plast. Då får företagets ekologiska varumärke Urtekram nya plastförpackningar, med plantbaserad plast, till hud- och hårvårdsprodukter.

- Vi på Midsona jobbar aktivt för att hela tiden minska mängden plast vi använder och samtidigt övergå till förnybara råvaror och öka andelen återvinningsbar plast i de förpackningar vi sätter på marknaden. Det känns därför som en självklarhet att sluta upp bakom branschens initiativ till att alla plastförpackningar som släpps ut på marknaden till år 2022 ska kunna återvinnas till ny plastråvara, säger Ulrika Palm.

Midsona Sverige AB ingår i Midsonakoncernen som äger ett flertal varumärken inom hälsa och välbefinnande, exempelvis Kung Markatta, Friggs och Urtekram. Utöver Plastinitiativet är Midsona Sverige även anslutet till Transportinitiativet som syftar till fossilfria vägtransporter inom Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Kontakter

Ulrika Palm

Ulrika Palm

Midsona Sverige AB Affärsområdeschef / VD Midsona Sverige

Relaterat innehåll