Gå direkt till innehåll
Kung Markattas nya växtbaserade Chili Lime Ärtbiffar med protein, fibrer och goda kryddor. De tillagas på Österlen av ekologiska råvaror.
Kung Markattas nya växtbaserade Chili Lime Ärtbiffar med protein, fibrer och goda kryddor. De tillagas på Österlen av ekologiska råvaror.

Pressmeddelande -

Kung Markatta lanserar veganska Chili Lime Ärtbiffar från Österlen!

Nu presenterar Kung Markatta en ny saftig ärtbiff, producerad på skånska Österlen och med spännande smaker av chili och lime! På bara några minuter skapar du en inspirerande vegomiddag för hela familjen. Med Chili Lime Ärtbiffar fortsätter Kung Markatta satsningen på goda, ekologiska vegoprodukter i frysdisken.

Nyligen utsågs Kung Markatta till Sveriges grönaste varumärke i sin bransch av svenska konsumenter (undersökning från Differ). Nu fortsätter Kung Markatta med ytterligare en spännande grön och hållbar produktlansering. Liksom övriga vegobiffar i sortimentet är Chili Lime Ärtbiffar:

✔ Ekologiska

✔ Växtbaserade (veganska)

✔ Utan onödiga tillsatser

Vi kan även stoltsera med att produkterna är närproducerade på skånska Österlen, innehåller över 50 procent ärtor och har ett bra protein- och fiberinnehåll.

- Vi arbetar alltid för att hitta hållbart odlade ingredienser och att nu kunna erbjuda en vegobiff producerad här i Sverige och med delvis svenska ärtor känns som ett fantastiskt steg, säger Linda Wass, brand manager för Kung Markatta.

Produkterna är också ett välkommet nytillskott i butikernas frysta sortiment.

- Det är extra roligt att tillsammans med handeln bredda valmöjligheten bortom de mer traditionella köttersättningarna till en ren grönsaksbiff som dessutom har sting i smaken och utan extra tillsatser. Vi ser en stor efterfrågan från konsumenterna på just vego utan tillsatser, säger Linda Wass.

Ärtbiffarna kommer i en praktisk förpackning om 550 gram (ca 10 biffar), perfekt för familjen och alla som vill ha god, näringsrik och snabblagad mat lättillgänglig i frysen. Servera dem gärna med fried rice och en klick sweet chili eller med en fräsch sås och goda tillbehör såsom syrlig örtyoghurt, fruktig mangosalsa eller en gyllengul morotshummus.

Kung Markatta Chili Lime Ärtbiffar säljs hos Ica, Hemköp och Willys med start vecka 11.

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.

Relaterat innehåll