Gå direkt till innehåll
KRAV- och Rättvisemärkta sylter och marmelader – Kung Markatta breddar sitt Rättvisemärkta sortiment

Pressmeddelande -

KRAV- och Rättvisemärkta sylter och marmelader – Kung Markatta breddar sitt Rättvisemärkta sortiment

Kung Markatta har sedan tidigare ett antal Rättvisemärkta produkter såsom kakao, sju sorters te, quinoa och rårörsocker. Nu breddar Kung Markatta sitt sortiment ytterligare genom att lansera himmelskt god sylt och marmelad.

Kung Markattas sylter och marmelader är goda för både kropp och själ! Sylten och marmeladen innehåller en hög andel ekologiska bär och är sötade med Rättvisemärkt rårörsocker från Paraguay. Rårörsocker används som vanligt socker, men är mindre behandlat och har därför en mörkare färg och en fylligare arom. Liksom Kung Markattas övriga produkter är sylterna och marmeladen fria från onaturliga konserveringsmedel och färgämnen.

Skogshallon- och blåbärssylt - passar utmärkt till glass, pannkakor och våfflor eller varför inte förgylla filen eller gröten med en klick? Skogshallonsylt, 310g för ca 42kr. Blåbärssylt, 320g för ca 44kr.

Lingonsylt - smakar som hemlagad, gammeldags lingonsylt ska göra. Lingonsylt, 320g för ca 39kr.

Hjortronsylt - lyxig och fyllig smak av hjortron. Perfekt till ost eller dessert! Hjortronsylt, 320g för ca 79kr.

Björnbärsmarmelad - passar utmärkt till ost eller varför inte tillsammans jordnötssmör på en fullkornssmörgås? Björnbärsmarmelad, 320g för ca 39kr.

För mer information:

Mia Hammarström, produktchef, 019-30 73 00, 0708-47 84 22, mia@kungmarkatta.se

Bilder finns på: www.kungmarkatta.se

Facebook: Kung Markatta.

Om Företaget

Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns ca 130 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 180 miljoner (2008) och har ca 30 anställda. Vi Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro soya, Urtekram Green & Black's och Schär.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll