Gå direkt till innehåll
Picknick med Majskakor Blåbär och Kanelbulle
Picknick med Majskakor Blåbär och Kanelbulle

Pressmeddelande -

Friggs lanserar nya majskakor med säsongssmak av sommarfika – varje köp stödjer Naturarvet.

Finns det något bättre än svensk sommar? Lagom till sommarens picknicks och utomhusfikor utökar Friggs sitt sortiment med två nya majskakor med säsongssmakerna Blåbär och Kanelbulle. Produkterna är limited edition och varje köp stödjer Naturarvets viktiga arbete för att bevara Sveriges vackra gammelskogar.


Majskakor Blåbär och Kanelbulle är en hyllning till den svenska traditionen av fika och picknick – ett krispigt och gott fikaalternativ som dessutom är helt glutenfritt.

“Vi är glada att kunna erbjuda ett alternativ till fikat, och stolta över att varje köp av Picknick Limited Edition Majskakor stödjer Naturarvets arbete – vi tycker det är viktigt att vi, liksom kommande generationer, fortsatt kan njuta av våra orörda skogar” säger Tina Strid, Nordic Brand Manager för Friggs.

Varje köp hjälper till att bevara Sveriges gammelskogar

Sverige är ett land med mycket skog, men tyvärr får endast en liten del lämnas orörd. Orörd skog kallas gammelskog och är livsviktig för den biologiska mångfalden. Hälften av all gammelskog i Sverige saknar säkert skydd och huggs därför ner snabbare än de skyddas. Men det här går att ändra. Naturarvet är en icke-vinstdrivande insamlingsstiftelse med 90-konto som arbetar för att bevara Sveriges gammelskogar. Genom insamlingar har Naturarvet köpt upp flera gammelskogar i Sverige som nu är skyddade för all framtid.

”Naturarvets ändamål är att förvärva och för all framtid fridlysa skogsfastigheter med gammelskog för den biologiska mångfaldens skull. Det vi dessutom vet genom senare års forskningsresultat är att gammelskog är en effektiv kolinlagrings”maskin” som vi har och för klimatets skull behöver alla gammelskogar skyddas nu" säger Lo Jarl, verksamhetsledare och ekolog på Naturarvet.

I samband med lanseringen av Majskakor Kanelbulle och Blåbär inleder Friggs ett samarbete med Naturarvet, där 50 öre per såld produkt skänks till Naturarvets viktiga arbete. Tillsammans bevarar vi den biologiska mångfalden!

Friggs Majskakor Kanelbulle och Blåbär kommer att säljas under en begränsad period från v. 19 i din matvarubutik.

Med inspiration från växtriket fortsätter Friggs att erbjuda sina konsumenter goda och enkla produkter som man kan äta när och var som helst. Friggs är marknadsledande i kategorin majs-, ris-, lins- och kikärtskakor och de två nya säsongssmakerna blir ett fint komplement till existerande produkter.


Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.