Följ Midsona Sverige AB

​Fiberrika, krispiga och goda – nu lanserar Friggs kikärtskakor i två nya spännande smaker!

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2020 09:03 CEST

Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med allt från de goda falafelbollarna till den mumsiga hummusdippen. Friggs var tidig på trenden med sina kikärtskakor i naturell smak och nu utökas sortimentet ytterligare med de två spännande smakerna Cream Cheese Sriracha och Falafel!

Hälsotrenden är stark i Sverige och det finns en stor efterfrågan på enkla mellanmål i vardagen. Många söker vegetariska källor till protein och där är baljväxter som linser, bönor och ärtor utmärkta alternativ.

- Kikärtskakorna är en unik produkt på marknaden. De är fria från gluten och passar alla som vill undvika gluten. Dessutom är de ett utmärkt alternativ för de som letar efter hälsosammare snackingprodukter, säger Ida Kleinau, nordisk produktinnovatör för Friggs.

Smakerna på de nya kikärtskakorna är både trendiga och välkända. Sriracha är en het smaksättning uppkallad efter kuststaden Si Racha i Thailand med inslag av solmogna chilifrukter, vinäger och vitlök och smaken Falafel är en välkänd och omtyckt smak av många sedan tidigare.

Med inspiration från växtriket fortsätter Friggs att erbjuda sina konsumenter goda och enkla produkter som man kan äta när och var som helst. Friggs är marknadsledande i kategorin majs-, ris- och linskakor och sortimentet med kikärtskakor blir ett fint komplement till existerande produkter.

Kikärtskakorna säljs på Coop, Willys, Hemköp och City Gross från vecka 24.

Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom ekologiska livsmedel, hälsolivsmedel, egenvård och hygien för dagligvaruhandeln, för apotek och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.