Gå direkt till innehåll
Ekologiskt, vegetabiliskt protein från Friggs
Ekologiskt, vegetabiliskt protein från Friggs

Pressmeddelande -

Ekologiskt proteinpulver från växtriket – nyhet från Friggs

Konsumentens ökade efterfrågan på protein och det växande intresset för vegetarisk kost gör att allt fler konsumenter letar efter proteinkällor från växtriket. Med bakgrund av detta lanserar Friggs nu en serie ekologiskt vegetabiliskt proteinpulver som passar perfekt att blanda i exempelvis smoothies, gröt och chiapudding.

Friggs ekologiska vegetabiliska proteinpulver har 100 % naturligt innehåll och lanseras tre smaker: Solrosfröprotein & Chiafrön, Ärtprotein & Kakao samt Ärt- & Solrosfröprotein med Nypon.

"Trenden går mot att konsumenterna efterfrågar proteinrika produkter med kort ingredienslista, något som vi lagt stor vikt på vid produktutvecklingen. Vårt vegetabiliska proteinpulver innehåller endast 2 till 3 ingredienser.", säger Petra Månsson, varumärkeschef på Friggs.

Solrosfröprotein & Chiafrön har en god nötig smak och är rik på fiber och innehåller Omega-3. Består av 90 % solrosfröproteinpulver och 10% chiafrön.

Ärtprotein & Kakao har en härlig smak av choklad och är rik på fiber. Består av 50% ärtproteinpulver och 50% kakaopulver.

Ärt- & Solrosfröprotein med Nypon har en frisk smak av nypon och är rik på vitamin-C och fiber. Består av 45% solrosfröproteinpulver, 30% ärtproteinpulver och 25% nyponpulver.

Ytterligare en nyhet från Friggs under samma period är relansering av ett antal utvalda kosttillskott med uppgraderat innehåll och ny förpackning: Kvinna, Man, B-vitamin och Silica Beauty.

Distribution
Finns på ICA med full distribution från vecka 46.

Pris
Friggs ekologiska vegetabiliska protein ca 149 kr. Friggs nya kosttillskott ca 59 kr.

För mer information, vänligen kontakta: Petra Månsson, varumärkeschef Friggs, petra.mansson@midsona.se,
0725 88 33 65

För produktprover samt pressbilder, vänligen kontakta:
Moa Abrahamsson, moa@bystrombalodis.se,
0707 91 20 00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Midsona Sverige marknadsför väldokumenterade produkter inom kost och hälsa, sportnutrition, supermat och förkylning för svenska apotek, för dagligvaruhandeln och för hälsofackhandeln.

Vi vill göra det lättare för alla människor att själva bidra till sundare liv i vardagen.

Midsona Sverige ingår i den nordiska koncernen Midsona som är noterad på Stockholmsbörsen.