Gå direkt till innehåll
Yogi Tea lanserar Ayurvediska lösviktsteer

Pressmeddelande -

Yogi Tea lanserar Ayurvediska lösviktsteer

Många är bekanta med Yogi Teas smakrika ört- och kryddteer i påse. Nu lanseras fem kryddiga, värmande lösviktsteer av Chaikaraktär.

Yogi Tea är känt för sin breda serie av ekologiska krydd- och örtteer i påse. Nu breddas även lösviktssortimentet till fem kryddiga, smakrika teer. Alla består av kryddor och örter som blandats enligt recept baserade på den urgamla, indiska hälsofilosofin Ayurveda. Självklart är alla de komplexa ingredienserna av naturligt och ekologiskt ursprung. Tidlös visdom förenas med moderna smakharmonier.

Tillagningen går till så att en liten mängd ört- och kryddblandning läggs i kokande vatten, som får sjuda i 10-20 minuter beroende på sort. Härliga aromer sprider sig under tiden och skvallrar om hur fylligt och gott det färdiga teet kommer att smaka. Servera som ett Chaite – lätt sötat med honung och med en skvätt mjölk eller sojadryck.

Classic är den allra första ayurvediska blandningen från Yogi Tea. Het ingefära, söt kardemumma, fyllig kanel och aromatisk kryddnejlika skapar tillsammans ett underbart, väldoftande te.

Choco Chai får genom exotiska kryddor från fjärran östern i kombination med kakaoskal från Sydamerika en unik, ljuvlig smak och arom.

Ginger Lemon Chai innehåller ingefäran, som gifter sig bra med syrlig citron i ett uppfriskande te som väcker sinnet.

Himalaya Chai är en tidlös blandning som inspirerats av atmosfären i Himalayas berg. Den tar fram sötman hos fänkålsfrön, kryddig ingefära och kanel.

Good Morning Chai ger dig en kraftig, fyllig smakupplevelse med rostad cikoria och lakrits. Fungerar som en inspirerande start på dagen för dig som vill ha ett koffeinfritt alternativ till svart te eller kaffe.

Pris ca 50 kr för 90 g.
För bilder, prover och mer information kontakta Maria R Jonsson, Kung Markatta AB, 019-307 300, maria.r.jonsson@kungmarkatta.se

Mer om Yogi Tea och Ayurveda
Golden Temple har sedan 1972 producerat ekologiska ört- och kryddteer med ayurvediska recept. Ansvar och respekt för miljön är ett av företagets hörnpelare. Det första teet i serien skapades av en indisk yogalärare som började undervisa i USA. Han bryggde efter varje yogaklass en kryddig dryck, som han bjöd sina elever på. De kallade kärleksfullt teet för ”Yogi Tea”. Idag finns ca 40 olika teer i serien.
Ayurveda är en hälsofilosofi som betyder ”Kunskap om livet”. I ayurvedisk näringslära är de sex smakerna viktiga. Yogi Tea har så balanserande smakprofiler att de kan hjälpa till att upprätthålla harmoni i kroppen och sinnet. Varje te är anpassat för olika faser under dagen och livet. En märkning på tepaketen visar hur de olika doshorna (energiformerna) som finns i oss alla påverkas.

Ämnen

Kategorier


Den svenska distributören Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 150 produkter, t ex torkad frukt, ris, fröer, kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 188 miljoner (2010)och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera varumärken förutom Yogi Tea, t ex Green & Black’s, Alpro Soya och Schär.