Gå direkt till innehåll
Kung Markatta återkallar Mandelsmör, 360 gram

Pressmeddelande -

Kung Markatta återkallar Mandelsmör, 360 gram

Kung Markatta återkallar som en säkerhetsåtgärd ett parti Mandelsmör, 360 gram.

  • Produkt: Kung Markatta Mandelsmör 360 g.
  • Parti: bäst-före-märkning på locket: 05-04-2017.

Anledning till återkallelsen är att en burk påträffats innehållandes JORDNÖTSSMÖR istället för Mandelsmör. Den preliminära bedömningen visar att det endast är ett fåtal burkar som har felaktigt innehåll.

Återkallelsen avser enbart förpackningsstorleken 360 gram med ovanstående bäst-före-datum och övriga förpackningsstorlekar berörs ej av återkallelsen.

Produkten är märkt med att den kan innehålla spår av jordnötter

(fullständig allergiinformation är följande; Kan innehålla spår av jordnötter, hasselnötter, cashewnötter och sesamfrön.)

Kung Markatta väljer att återkalla detta parti av produkten från butikerna.

Kung Markatta håller idag, fredag den 22 april 2016, på att återkalla det aktuella partiet från de dryga 160 butiker som kan ha den på hyllan.

Konsumenter som redan köpt produkten uppmanas att höra av sig till Kung Markatta via vårt kontaktformulär

Kung Markatta ser mycket allvarligt på det inträffade och kommer att noggrant följa upp kvalitets- och säkerhetsrutiner.

För mer information, kontakta:

Tobias Hellsten, Inköpschef, 070-911 76 44, mail: tobias.hellsten@kungmarkatta.se

Sara Termén, Marknadschef, 070-511 77 76, mail: sara.termen@kungmarkatta.se

Hemsida: kungmarkatta.se

Ämnen


Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns drygt 200 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 311 miljoner (2014) och har ca 40 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro, Green & Black’s och Dr Martin’s Cocojuice.